NOJBoC-fb2017

New Orleans Jazz Band of Cologne

Recensie
De zondagmiddag kon niet beter: een fantastische band, buiten 30 graden en binnen heerlijk koel.
Slechts een paar nummers hadden de mannen nodig om op stoom te komen. Dat was dan ook het begin van een geweldig stukje New Orleans muziek met mooie en bekende nummers zoals: Just Stay a Little Whyle, Together en Lord Lord. In rap tempo speelde de band de eerste 60 minuten tot de eerste rustpauze vol.

Behalve dat Bart Brouwer een geweldige trombonist bleek te zijn, liet hij ook nog horen een aardig stukje te kunnen zingen.
Bruno van Acoleyen maakte zijn faam als grootheid in de classic jazz volledig waar. Met zijn trompetspel en vocale bijdrage was hij, als zo vaak, een stuwende kracht in de band.
En dan niet te vergeten op klarinet John Defferary met een staat van dienst om u tegen te zeggen. Hij speelde o.a. bij de legendarische band van Trevor Richards, Papa Bue’s Viking Jazzband uit Zweden en de Chris Barber jazz band. Zijn bijdrage: een humorvolle presentatie en fantastisch klarinetspel in zijn heerlijk uptempo nummer Red Wing en op speciaal verzoek: Petit Fleur.
De ritmesectie met Hans Martin op banjo, Georg Derks op piano, Markus Daniels op bas en de leider van de band, de altijd goedlachse Reinhard Kupper op drums.
speelde stevig maar ook ingetogen en maakte van het concert een harmoniërend optreden.
Met vele mooie nummers, o.a. Tuxedo, Over The Waves werd de middag alleen maar mooier en kregen we zowaar een danspaar op de vloer.
Ja, en dan is een zondagmiddag zo voorbij. Het was een prachtig slot van het jazzseizoen 2016-2017.
Wij verheugen ons al op het volgende seizoen.
Fijne vakantie.