Mardi Gras 2017

Mardi Gras Jazzband

Recensie
Het was alweer een tijdje geleden dat ik de jazzclub had bezocht. Maar het zal voor velen niet verwonderlijk zijn dat ik de club natuurlijk niet vergeten ben. De nieuwe locatie van de jazzclub is absoluut een verbetering, hoewel mij meteen opviel dat de bühne niet het centrum van de activiteit weergaf, enige lichtaccenten zou geen luxe zijn.
The Mardi Gras Jazzband speelde deze middag muziek die een grote verwantschap vertoonde met de muziek die George Lewis na de tweede wereldoorlog in Europa introduceerde. De stijlvastheid die deze band nog steeds hanteert hoor je in Europa niet veel meer. Met respect voor alle Musici viel mij op dat er een bij was die naar mijn mening bijzonder speelde nl. de trompettist Michel Simons. Sam Lee, de onontdekte tenorreus, zei eens over New Orleans muziek: You play on your horn like your singing, or crying, or whistle like a bird . De trompettist van deze middag deed dat perfect. Hij had een lyrische zeggingskracht die met name in de langzame en fluisterzachte nummers indrukwekkend was.

001a Mardi Gras Jazzband

Tenslotte wil ik het trieste bericht dat Lillian Boutté ernstig ziek is niet onvermeld laten. Vele uren hebben wij in de club van haar kunnen genieten; over de hele wereld vierde zij triomfen. We kunnen niet meer doen dan haar veel sterkte wensen en bedanken voor haar geweldige optredens in onze club.
Jan de Baar

Voor meer foto’s, gemaakt door Angelo Verbrugge, klik hier.