BelaSzaloky

Harry Kanters, van trio naar quintet

Recensie
Weer een schitterende middag! Ondanks het mooie weer, toch een hele behoorlijke opkomst. Of zou dat aan de musici hebben gelegen? In elk geval hebben diegenen die het mooie weer boven de jazzmiddag hebben laten prevaleren, pech gehad. Wat een feest!!

Site02
Harry Kanters

Veel bands moeten warm lopen, en de eerste nummers zijn daardoor vaak niet helemaal perfect. Dat kon je van Harry Kanters en zijn mannen niet zeggen. Direct een voltreffer met het eerste nummer. Maar dat zal wel te maken hebben met het feit, dat de groep in deze samenstelling vandaag het vierde optreden in 4 dagen had. De Hongaarse gastspeler Béla Szalóky, bleek inderdaad een gigant op cornet (en trombone). Maar Antoine Trommelen op saxen deed nauwelijks voor hem onder. Wat heeft zo’n sopraansax toch een enorm bereik aan geluid!
In de eerste set mochten we ook horen hoe het originele trio klinkt. Ook heel leuk, vooral als ze zo’n herkenbaar liedje laten horen. (Walk in the black forest; dus gewoon Spaziergang im Schwarzwald). Maar de beide blazers zorgden toch echt voor de nodige meerwaarde. Af en toe waren we getuige van duetten, die de heren met z’n tweeën ten gehore brachten. Echt heel leuk.

Site01
Béla Szalóky en Antoine Trommelen

Maar ook een duet van piano en cornet was enig! (Bij I’ll see you in my dreams). Set 3 begon met “to close for comfort”,“geen idee uit welke musical het komt” vertelde Harry. Welnu, snel opzoeken leerde dat het uit de Broadway-musical“Mr. Wonderfull” stamt, waarin Sammy Davis Jr nog een hoofdrol vertolkte.
De band eindigde met“the Sheik of Araby’ een klassieker. Die werd wel op een heel aparte manier ten gehore gebracht, waarbij de beide blazers weer een ereplaats verdienden. Groot applaus na afloop, echter helaas,geen toegift . . . Maar, die komt dan hopelijk in oktober volgend seizoen, als Harry Kanters met Thomas l’Etienne weer komt optreden!
Ik zie er naar uit!

Jan Duysens.